Despre mine

Sunt nimic fara Hristos, Domnul meu…

Coordonate fizice:

Data nasterii: 15.04.1974

Loc: Iasi

Studii: Fac. de Textile-Pielarie

Stare civila: casatorita, 2 copii

Pasiuni care s-au transformat in job-uri: Instructor de aerobica si TAE-BO pt. 20 ani, stilist de moda, visual merchandiser, window dresser, coaching style.

Ce fac acum?

Scriu si decorez…

Carti editate: „5 Povesti dinTaramul de Acasa”  -Editura Vasiliana

Mail: ancatodirica@yahoo.co.uk

Facebook: https://www.facebook.com/anca.todirica.5

Reclame

20 de gânduri despre &8222;Despre mine&8221;

 1. Buna Anca, am citit cateva dintre povestioarele tale…pline de lumina, culoare si energie pozitiva. Ai darul povestirii . Cu voia ta o sa mai zabovesc in scrierile tale si poate imi fac curaj sa te rog sa ma accepti in lista prietenilor tai de pe facebook… Numai bine iti doresc si multa inspiratie . Cu drag, Simo

  • Draga Simo..esti binevenita in Casa mea.Te primesc cu raze de soare, cu picuri de lumina si te rasfat cu povesti sa ti aline sufletul si fiinta ta interioara.Multumesc de ganduri bune si urari!
   De ziua mea n am avut net sibaterie la telef.Net n am nici acum ..asa ca n am apucat sa mai scriu nik..pupici.revin curand!

 2. HOLOGRAMA CREATIEI
  Buna Anca! Interesanta aceasta povestioara! Culmea este ca pentru tine, aceasta Lume pe care ai descris-o foarte fidel, este chiar REALITATEA TA, in care iti traiesti Viata! Totusi trebuie sa faci diferenta intre Realitatea perceputa de tine si LUMEA REALA.
  Iti descriu cateva amanunte despre Universurile Holografice, din care sa poti intelege care este Realitatea.

  Planeta pe care ne aflam se numeste GEEA (Geo-grafie, Geo-logie, Geo-dezie… sunt stiintele ce studiaza planeta pe care traim). Planeta Geea are mai multe Planuri Fizice Materiale ce o inconjoara, (este ca un ou cu 2-3 coji exterioare de protectie). Primul Plan Fizic creat, cel Principal, este cel descris in Creanga de aur sau in Balada Miorita: „Pe-un picior de plai, Pe-o Gura de Rai”. Doar Persoane Umane cu Constiinta si impacare cu Sine, cu Neamul de Conceptia lui si cu Dumnezeul Launtric al lui si al Neamului sau, pot sa intre in acest Plan. Adica doar Persoane Umane cu o vibratie inalta, pline de Credinta, de Iubire si Pace Launtrica, Virtuti manifestate si in exterior, fata de semenii din Lumea Exterioara!
  In afara Primului Planul Fizic, a mai fost creat inca un plan, Planul Fizic Modificat al Planetei Geea. Acest plan modificat reproduce partial Primul Planul Fizic, cel Principal. Acest Plan Fizic Modificat a fost creat special pentru a putea sa primeasca Universuri Holografice.
  Universurile Holografice sunt PLANURI ENERGETICE DE CONCEPTIE.

  ACTUL DE CREATIE are mai multe etape:
  -Destinarea unei Creatii si a Neamului ei;
  -Armonizarea Creatiei si a Neamului sau cu celelalte Creatii;
  -Conceptia si Evolutia Conceptiilor (cresterea, dezvoltarea si maturizarea Conceptiilor);
  -Creatia, Zidirea si Evolutia Creatiilor (cresterea, dezvoltarea si maturizarea Creatiilor).

  UNIVERSURILE HOLOGRAFICE sunt Universuri de Conceptie, Universuri Virtuale, Energetice, in care tot ce vedem seamana cu Realitatea Planului Fizic, numai ca sunt Energii, lipsite de Corpuri Fizice. Sunt doar Conceptii ce urmeaza a fi Create. Dupa Creatie aceste Conceptii din Universurile Holografice, dobandesc Structura Fizica! Creatia nu este realizata de Parinti Dumnezeiesti de Creatie, ci este o Creatie Colectiva a tuturor celor ce traim in Plan Fizic si manifestam incredere, credinta, iubire, multumire, recunostinta fata de aceste Conceptii si le ajutam sa traiasca. Cu cat primesc mai multe daruri din partea naivilor ce le vad si cred ca exista in Planul Fizic, cu atat mai repede are loc Creatia si Zidirea lor, adica Materializarea acestor Conceptii Holografice!

  PAMANTUL reprezinta simbioza dintre Planul Fizic Modificat al Planetei Geea si Universurile Holografice ce il imbraca.
  Dintre aceste Universuri Holografice amintesc pe cele pe care eu le-am descoperit:
  -U.H. Materialiste, de legatura cu Planeta Terra Aurica, o planeta Eterica (Energetica, fara Plan Fizic), planeta de pe care au venit pe Pamant Neamurile Omenesti.
  -U.H. idolatre-egoiste interioare cu manifestare fizica partiala, ale Robotilor Umanoizi Evoluati si Super-evoluati;
  -U.H. al Resurselor Energetice Fizice:
  – ale Fosilelor Materiale (petrol, carbune),
  – ale muntilor, apelor si padurilor.
  -U.H. ale Iluziilor si ispitelor.

  PLANETA TERRA AURICA, este o planeta Eterica (Energetica, fara Plan Fizic), planeta de pe care au venit pe Pamant Neamurile Omenesti la Scoala Planetara. Toate Persoanele Umane intrupate au un trup fizic asemanator, dar nu toti facem parte din Neamurile Omenesti. Sunt multe Neamuri Umane intrupate, inclusiv Roboti Biologici Evoluati, cum sunt cei prezentati in serialul Galactica.
  NEAMURILE OMENESTI s-au nascut pe Planeta Om prin Adam si Eva, o Planeta Spirituala Evoluata. Dupa Caderea din Rai, ei au inceput involutia si au migrat pe diverse planete inferioare. Acum se afla pe Planeta Terra Aurica. De aici au venit si in Sistemul Solar Ors al Planetei Geea, pentru a face o Scoala, necesara in Drumul Evolutiei lor. Au venit aici pe Planeta Geea si pentru ca aveau nevoie sa experimenteze in Plan Fizic Conceptiile lor de Viata gresite, ce i-au dus la involutie.
  Planul Fizic este Planul Manifestarilor, al Experimentarilor, unde o Creatie Evoluata isi poate descoperi Conceptele de Viata gresite, Slabiciunile, Problemele Launtrice si poate sa lupte pentru indreptarea lor.
  Cei ce doresc sa dezvote acest subiect despre Neamurile Omenesti, pot citi cartile:
  – Marturiile unui clarvazator-Cristian Ganescu:
  https://archive.org/details/Cristian_Ganescu-Forta_contra_forta-V1_Marturiile_ ;
  – Îngerii răzvrătiţi – Luiza Românul.

  Aceste Universuri Holografice impreuna cu Planul Fizic Modifical al Planetei Geea se suprapun si dau imaginea pe care noi o vedem. In programele de desen de pe calculator se lucreaza cu mai multe planuri numite Layer. Fiecare layer contine o parte din plansa de desen: intr-un layer am fundalul, in altul am desene si in altul am cotele desenelor. Planurile sunt transparente si din suprapunerea lor, rezulta Plansa generala pe care o listez la imprimanta. Plansa e una singura, dar de fapt ea este compusa din 3 sau mai multe planse (layere).
  Spre exemplu Dealurile Subcarpatice nu apartin Planului Fizic al Planetei Geea si ele sunt imaginea holografica a unor munti involuati, tociti, de pe Terra Aurica. De asemenea Cerul cu Stele este tot cel al acestei planete. Numele planetelor Sistemului nostru Solar Ors nu este cel real, ci sunt planete din zona Planetei Terra Aurica. Un nume real al planetelor noastre am gasit in cartea „Pe urmele zeilor – Stefan Erdmann”, tradusa din germana, nume dat de civilizatia Sumeriana, o civilizatie venita pe Pamant spre ajutor. La fel sunt si Muntii Persani, Muntii Codru Moma si altii. O parte a reliefului pe care il vedem apartine de aceste Universuri Holografice si care a fost materializat de-alungul a milioane de ani.

  * Persoanele Umane ce au conceptii materialiste de viata (MATERIALISTII) devin prizonierii Universurilor Holografice Materialiste, deja materializate partial.
  * Persoanele Umane INTERIORIZATE, ajung prizonierii Universurilor Holografice idolatre-egoiste interioare ale Robotilor Umanoizi Evoluati, cu manifestare fizica partiala.
  * Persoanele Umane ce au o Constiinta, impacare si iubire de sine, de Neamul de Conceptia sa si de Dumnezeul Launtric Neamului sau, reduse, o credinta si nadejde in Dumnezeu slabe, cad usor prada ILUZIILOR, in care cred cu tarie. Astfel devin prizonierii Universurilor Holografice ale Iluziilor si ispitelor.

  • Buna Cristi! Iti multumesc pentru informatiile interesante pe care mi le-ai impartasit..Am o singura intrebare: unde e Hristos in toata aceasta Creatie?
   Te intreb pt. ca la momentul actual, pt. mine, Hristos este Calea, Adevarul si Viata. De la intemeierea acestui blog si pana acum, mi-am schimbat mult perceptia. Doar intr-un an de zile.Motiv pt care nici nu prea mai scriu…am trecut prin multe experiente spirituale si am ajuns la Hristos in final.

   • M-am uitat putin pe cartea indicata de tine, de CRistian Ganescu..este un cadou minunat pt mine, azi de sf. Nicolae..Iti multumesc tare mult ca ai aparut in viata mea si mi-ai daruit aceasta carte..cealalta am citit-o demult a Luizei Romanul. Mi-a placut foarte mult si am simtit fiecare carte a ei, in inima mea.Fii binecuvantat cu Duh Sfant! Doamne ajuta!Multumesc..multumesc…multumesc!

 3. Am citit o parte din articolele de pe blogul tau. Sunt articole deosebite. Ai adunat intr-un singur an o multime de experiente mari! Ai trecut ca un fulger! Dumnezeu Fiul sa te calauzeasca mai departe si Maica lui Dumnezeu Domnul sa te ocroteasca, intareasca si sa te protejeze launtric!

  Sunt mai multe categorii de Universuri Holografice. Cele enumerate de mine sunt UH idolatre egoiste dusmane, in care Dumnezeu nu coboara. Aici intra doar Arhangheli si ingeri Launtrici Cailor si Caselor Vietii si Arborilor Planetari ai Vietii, din Universurile Planetare. In afara de acesti Arhangheli launtrici, in aceste UH mai coboara si Dumnezeul Launtric Neamurilor ingeresti launtrice (si implicit si ingerilor Launtrici).
  Cand zic LAUNTRIC, ma refer la Lumile, Neamurile si Imparatiile Cuantice, din care coboara in Sufletele noastre Virtutile, Puterile si Protectorii Launtrici si cei Spirituali (Solari). De asemenea Launtric inseamna ca este Launtric altor Creatii, Cailor sau Caselor Vietii. Cailor si Casele Vietii formeaza Spirala de Evolutie din Universuri.
  Ingerii Launtrici sunt ingeri de legatura cu Virtutile, Puterile si Protectorii Launtrici si cei Spirituali. De asemenea si sunt administratorii Cailor Launtrice Planetare si locuiesc in Universurile Planetare Superioare. Arhanghelii Launtrici fac parte din Neamuri Solare de Arhangheli si locuiesc in Casele Solare ale Soarelui Launtric Soarelui Central al Sistemului nostru solar ORS.
  In Soarele Launtric Soarelui Central se afla Orasele de Lumina si Iubire ale Fiilor. In aceste Orase vin Fii de Dumnezeu smeriti, in ascultare si Fii de Imparati Launtrici. Imparatii Launtrici sunt tot un fel de Dumnezei Launtrici, dar pentru Lumile si Imparatiile Launtrice supuse Vesniciei.
  Planetele sunt Caile Vieti, iar Soarele reprezinta Viata, Adevarurile si Harurile smerite-sfinte.
  Imparatiile Dumnezeiesti cu toate alte imparatii, Lumi si Creatii, au 2 limite, care fiecare insa este nemarginita: Sus: VESANICIA; Jos: VIATA. Fiecare pot apare oriunde si orcand, in functie de evolutia Creatiilor. VESANICIA reprezinta RAIUL VESNIC, iar VIATA reprezinta taramul manifestarilor launtrice.
  La o mie de ani coboara cate un Fiu de Dumnezeu smerit, pentru a ne ajuta pe cei care ne-am ratacit pe Caile Vietii de pe Pamant.

  Evident ca in Universul tau Holografic nu mai este Iisus Cristos.
  Domnul Iisus Cristos a venit pe Pamant dintr-o Imparatie Dumnezeiasca Creatoare. Fecioara Maria nu se stie cine este si nici eu nu spun. Scrie ceva despre ea in cartea Marturiile unui clarvazator.
  Multi am ajuns sclavi UH idolatre egoiste dusmane si chiar prizonieri, cum sunt si eu. Sclavii mai au un grad de libertate; prizonierii nu mai au. Foarte greu mai reusesc sa mai fac cate o rugaciune. Pana acum un an reuseam sa fac si studii si ruga in anumite locuri. Acum studiile spirituale le-am cam abandonat. Mai fac niste constientizari spontane, chiar mergand pe strada. Drept sa-ti spun, mai multe am aflat de cand nu ma mai rog in mod special, doar din ce simt.
  Cand incep rugaciunea intr-un loc anume, vin imediat ispitele si ma amagesc, ma atrag pe alte Cai Launtrice. M-au pacalit f.tare ingeri si Spirite de Lumina dezechilibrate, adica fara Iubire de sine si de Dumnezeul lor Launtric. Imi dau informatii corecte, dar nu au putere de actiune, pt.ca nu sunt din Adevar. Sunt informatii moarte, care m-au dus la un nivel de sclavie sporit, nu atat fata de acestia, cat fata de Dusmanii lor Ascunsi ce ii manipuleaza.

  In Universurile Holografice ale Iluziilor, ca sa ma exprim mai simplu, traiesc PERSONAJE Holografice, goale, lipsite de Energii proprii de Viata. Noi prin incredere, credinta, multumire, recunostinta, iubire, le umplem cu Energii de Viata. Dupa ce aceste Personaje reusesc prin noi sa-si creeze o Structura Fizica, coboara pe Pamant si ne sunt cei mai temuti dusmani! Ei ne distrug Sufletul si ingerii!
  Reciteste articolul tau ROMANII, DONATORII DE SUFLETE. Spui:
  „Poporul meu moare..incet si sigur. M-am gandit de multe ori de ce am ajuns sa traim la limita. Unde vom ajunge? Oamenii cat de cat normali..incep sa dispara de pe piata Romaniei. Nu vreau sa vorbesc despre politica. Ci despre ceea ce se intampla cu noi, cu fiecare dintre noi. Cu tine, cu mine, cu familiile noastre, cu tara noastra.. M-am intrebat ce plan are Dumnezeu cu noi? ”
  Nu Dumnezeu ne cere sa iubim Personaje Holografice idolatre, egoiste, viclene!
  Nu Dumnezeu ne-a spus ca toti suntem CREATIILE LUI! Aceste Personaje Holografice si foarte multi Roboti Evoluati Umanoizi (ingeri) sau Biologici (intrupati), nu sunt Conceptii sau Creatii ale Imparatiilor Dumnezeiesti. De fapt Dumnezeu nici nu este Creator, cum nici un Patron nu este Administratorul unei firme! Sunt Arbori de Conceptie si de Creatie care strabat Imparatiile Dumnezeiesti, si care isi au Radacinile in Imparatiile Launtrice cu evolitie spre Vesnicie.
  Dumnezeu doreste ca tara si poporul nostru romanesc sa se trezeasca si sa renunte la Conceptiile de Viata Materialiste ale acestor Creatii lipsite de Viata in Sine: Creatii decadente, degenerate, materialiste (cei mai multi burtosi), Robotii Evoluati si Personajele holografice idolatre-egoiste, ce traiesc pe spinarea noastra! Sunt si Robotii Evoluati Lucratori, ce fac munci grele si sunt utili, dar si multi care sunt manipulati de dusmanii celor credinciosi lui Dumnezeu. Boschetarii sunt Personajele holografice degenerate, care nu au reusit sa se dezvolte si au ramas pe Pamant.

 4. Sfanta Treime nu este un Dumnezeu ci este un simbol al lui Dumnezeu, al Existentei si al Evolutiei!
  Dumnezeu este Soarele de sus, caruia Biserica Crestina il numeste Sf.Duh. Un Duh chiar sfant este o Creatie! Dumnezeu nu este creat. Acest Soare din icoana Sfintei Treimi il reprezinta pe Imparatul Vesnic, Imparat al tuturor Imparatiilor Dumnezeiesti ce evolueaza spre Viata si Adevaruri Vesnice (Raiul Vietii) si al Imparatiilor Launtrice cu evolitie spre Vesnicie. Este un Imparat Nemanifest, Launtric, Tainic, tuturor Imparatiilor Sale. El se manifesta prin Parintii Launtrici si Dumnezeiesti de Conceptie si prin Parintii Dumnezeiesti de Creatie, in Launtrul carora salasluieste si care Creaza dupa Principiile, Conceptele si Athetipurile Sale. Acesti Parinti realizeaza doar Actul de Conceptie si de Creatie, Creatia propriu-zisa o realizeaza Imparatiile Dumnezeiesti de Conceptie si cele de Creatie, de Zidire. Dumnezeu Tatal, de fapt Dumnezeu Parinte Creator, reprezinta Creatia.
  Dumnezeu Fiul are rolul de a ajuta Copiii, ingerii si Creatiile sa creasca, sa se dezvolte si sa ajunga la maturitate, de unde incepe Evolutia Constienta, Responsabila, cu ajutorul Dumnezeului Launtric al Neamului sau. MATURITATEA reprezinta descoperirea, credinta si iubirea fata de Dumnezeul Launtric Constiintei si Inimii tale si ascultarea de El cu ajutorul Maicii Domnului, care este Maica de legatura a ingerilor nostri launtrici cu Dumnezeul Launtric Neamului lor. Fara Maica Domnului nu reusim sa manifestam suficienta incredere, credinta si iubire fata de Sinele nostru Inalt, Divin si fata de Dumnezeul sau Launtric! Constiinta, Impacarea si Iubirea de sine (fata de Sinele nostru Inalt, Divin), este cheia de bolta ce deschide Calea spre Dumnezeul Launtric, cu ajutorul acestui Sine si al Maicii Domnului! Dumnezeul Launtric ne guverneaza, administreaza si protejeaza Viata si ne ajuta sa ne adaptam si sa ne integram in Lumea in care ne-am nascut, pt.a putea sa-L slujim cu bucurie, credinta si iubire, daruire, pe Dumnezeul Manifest al Imparatiei Dumnezeiesti in care ne aflam.
  Dumnezeul Launtric este un Fiu Exterior al Imparatului Vesnic ce coboara pe Caile Vietii si are grija de toate Creatiile Imparatiilor Dumnezeiesti ale Vietii.
  Deci Dumnezeu Fiul reprezinta Evolutia Creatiilor.
  Parintii Dumnezeiesti Creatori si Fiii de Dumnezeu sunt „Mainile lui Dumnezeu”, in ideea ca noi de fapt prin Dumnezeu ne referim la Dumnezeul Vesnic, Imparatul Vesnic!
  Aici sunt doua ipostaze:
  – Imparatul Vesnic al tuturor Imparatiilor Dumnezeiesti si Launtrice;
  – Imparatul Vietii Vesnice.
  Fiecare ce credinta are!

  Mai este o icoana cu Sf.Treime si cu Maica Domnului. Maica Domnului reprezinta Maica a Vietii si a Copiilor si ingerilor ce merg pe Caile Vietii. De aici se vede clar rolul sau:
  – descoperirea Dumnezeului Launtric;
  – dobandirea Virtutilor de mentinerea legaturii cu El;
  – slujirea lui Dumnezeu.
  http://www.morganmedia.ro/bisericadichiu/incoronarea_maicii_domnului.php

  Referitor la Dumnezeu Fiul care vine la fiecare o mie de ani, mai ales acum cand s-a incheiat un Ciclu de Evolutie mare al Sistemului nostru Solar dar si al Planetei Geea, ce trebuie sa treaca din Dimensiunea 3 in Dim.5, trecand rapid prin Dim.4., am gasit o profetie. Si tu afirmi ceva in genul acesta: „Tarisoara asta mica trebuie sa renasca. Simt asta. Cred si stiu.”

  Profeţiile lui Gupta Swami despre România (indian) – 2004
  “Ceea ce mi-a purtat paşii spre binecuvântatul pământ al Bucovinei e faptul că, într-un viitor nu prea îndepărtat, de aici, va porni la întâlnirea cu destinul său, cea mai puternică personalitate politică pe care o va cunoaşte poate mileniul care a început. Am venit să mă familiarizez cu aceste sfinte locuri, de unde va porni Mântuitorul omenirii viitoare… şi trebuie să recunosc că acesta are circumstanţe favorabile. Spun asta după ce am vizitat stâlpii spiritualităţii româneşti, concretizaţi în incomparabile opere de artă, cum sunt mănăstirile Moldovei. Din Bucovina se va ridica un om bun şi credincios, tare ca o stâncă. O mână de fier, un om înţelept şi drept, de nimeni cunoscut aşa până la acea dată. El va opri prăbuşirea naţiunii române şi tot el o va înălţa în fruntea statelor de pe glob. România va ajunge în scurt timp la cea mai mare extindere teritorială din întreaga sa existenţă şi la cea mai mare înflorire economică. Militarii români, aduşi în ţară de pe fronturile unde luptau fără nici un ţel, îşi vor folosi experienţa în obţinerea unor victorii şi mai glorioase decât ale înaintaşilor lor. Va fi posibil, deoarece vor avea un ţel, o cauză şi un conducător care să-i călăuzească. Secolele următoare, România va juca un rol preponderent în viaţa politică, socială şi economică a lumii.”

 5. Prietene, spui numai prostii. Duhul Sfânt e chiar Dumnezeu și nu creație; noi îL preamărim pe Dumnezeu Unul în Ființă și Întreit în Persoane. Iar Dumnezeul lăuntric e însuși Hristos Dumnezeu care nu e o manifestare rece și impersonală ci o Persoană cât se poate de reală. Creația e una singură. Iar Hristos nu vine la fiecare mie de ani. El vine a doua oara la Parusie, adică la sfârșitul lumii.

  „Cred întru Preasfânta de o ființă făcătoare de Viață și nedespărțită Treime, în Tatăl, și în Fiul, și în Sfântul Duh. Unul Dumnezeu, Făcătorul, Răscumpărătorul, Cel ce sfințește pe făptură. Care cu firea se împreunează dar cu fețele se desparte. Care o putere, o Dumnezeire, o stăpânie, o voie și o lucrare are. Tatăl fără de început. Începătura cea fără de început. Care rădăcina și izvorul, și pricina cea mai înainte de veci este Fiului întru naștere și Duhului Sfânt întru purcedere. Şi pe Acesta, pe Dumnezeu pe Tatăl, pe Dumnezeu pe Fiul, pe Dumnezeu pe Duhul Sfânt, nu trei Dumnezei a ii cred, ci pe Unul Dumnezeu în Treime slăvesc. Şi pe Treimea întru unire o mărturisesc, o cinstesc și o măresc, ca Unui Dumnezeu și Făcător a toată făptura îi slujesc și ca un rob mă închin.

  Dar de Unul Născut Fiul lui Dumnezeu, Cel ce s-a întrupat pentru noi, două firi mărturisesc: Dumnezeire și Omenire. Şi două ființe mărturisesc: una de o ființă cu Tatăl, după Dumnezeire, și a doua de o ființă cu Maica, după Omenire. Şi două voi mărturisesc: a Dumnezeirii și a Omenirii. Şi două lucrări mărturisesc, dar un ipostas al lui Dumnezeu Cuvântul. Şi două nașteri mărturisesc: cea dintâi mai înainte de veci, fără ani și fără de trup, că a strălucit de la Părintele ca de la soare lumina. A doua, mai pe urmă, cea cu trup, de la Sfânta Fecioară Născătoarea de Dumnezeu Maria s-a născut Marele preaveșnicul Dumnezeu, Cel dimpreună cu Cel fără de început, nevăzut, neajuns, nescris împrejur după Dumnezeire, necuprins, Cel ce știe inimile tuturor oamenilor.

  Iar pe Maica Domnului nostru Iisus Hristos, dintru care, Dumnezeu fiind adevărat, neschimbat s-a întrupat, cred și mărturisesc adevărată a fi Născătoare de Dumnezeu, care mai înainte de naștere și în naștere și după naștere preacurată pururea Fecioară a petrecut și petrece, rugându-se cu toți sfinții pentru toată lumea către Fiul său și Dumnezeu. Şi cu un cuvânt să zic: Cred întru una Sfântă Sobornicească și Apostolească Biserică, precum ea crede, și eu, cu tot sufletul meu și cu mintea, cu inima și cu gândul, cred. Şi ceea ce primește, primesc. Şi ceea ce a lepădat, și eu lepăd. Şi pe care i-a afurisit, și eu îi afurisesc. Şi aceasta este credința apostolilor. Pentru această credință sfinții mucenici sângele lor și-au vărsat. Şi cu veșnicele cinstiri și cu cununile slavei la cer s-au încununat. Pentru această credință, dar, Sfinții Părinți la sfintele șapte soboare a toată lumea și la cele pe alocuri au propovăduit și au învățat, și cu această credință pe toată lumea au întărit. Şi intru această credință și eu m-am botezat, și am fost crescut, și petrec, și până la cea mai de pe urmă a mea suflare, cu bun darul lui Dumnezeu, voi petrece. Şi pentru aceasta adevărată credință, nădăjduiesc a primi veșnica viață de la Hristos Dumnezeu întru Împărăția Cerească. Şi aceasta este Catholiceasca Credință, pe care cine nu o va păzi întreagă și fără prihană în veac va pieri!”

  Sfantul Paisie Velicikovski

 6. Ce bine ca mi ati explicat! Va multumesc! Ma gandeam sa caut etimologia cuvantului dar am zis ca e mai usor sa intreb ca nu stiu dc gaseam prea repede. Acum am inteles!
  O sa citesc ce ati pus…Imi place mult Ioannis Romanidis!
  Domnul S ajute!

  • Cat despre blogul asta, comentarii si postari mai vechi…sa aveti ingaduinta caci a fost un blog pt.new age si apoi l am cunoscut pe Domnul sufletului meu si trecerea mea nu a fost chiar brusca, a fost treptata ca eram ratacita rau si trebuia sa ma descalceasca Domnul cum numai El o face: cu rabdare, delicatete si blandete. Asa ca mai sunt sigur ineptii strecurate prin articolele mai vechi…dealtfel nici nu mai scriu…de ceva vreme.Asa ca va rog sa ma iertati ca sunt multe inca strecurate din postarile mai vechi desi tot am sters cam toate articolele vechi da’ unele mi au scapat posibil…
   Zi binecuvantata tuturor si sa ma iertati…

   • Am intuit ca ce ati scris nu va mai reprezinta. De altfel, postarea era adresata lui Cristi. Si nadajduiesc, si ma rog, sa-i ajute si lui bunul Dumnezeu, sa gaseasca Calea ce ne aduce inapoi Acasa, in Biserica. De altfel, cu toti suntem ratacitori, pana cand ne lumineaza Hristos, pana intelegem ca cel mai important lucru in aceasta viata e mantuirea sufletului, dupa cum ne invata si Sfantul Ignatie Briancininov: „un singur lucru este necesar pentru mântuirea noastră: Credinţa! Dar Credinţa este Faptă. Prin credinţă şi doar prin credinţă putem veni în comuniune cu Dumnezeu, cu ajutorul harului Tainelor, pe care Acela ni le-a predanisit.”

    Si acum o mica destainuire. Personal, pe site-ul dumneavoastra am ajuns datorita unei poezii: „Intre eu si duhul meu”, gasita intamplator pe net. Ceea ce ati spus in acea poezie pe mine m-a surprins placut, fiind o confirmare a faptului ca si eu sunt in inselare, in mandria de a crede ca fara Hristos Dumnezeu, fara credinta in El, as fi capabil de iubire; iar acel strigat de lepadare a propriului sine: „Doamne eu mor, ramai Tu in locul meu!” , uau! – e dusul rece de care aveam nevoie. Si va multumesc!

    Si mi-a mai placut, in mod deosebit si articolul „Omule, cui te inchini?” Modul duhovnicesc de a vedea si a explica, a ce inseamna de fapt, „a-ti face chip cioplit”. Extraordinar! Si nu vreau sa va laud, dar m-am intristat cand ati spus ca nu mai scrieti. Chiar va indemn sa scrieti. Acesta cred ca e unul din talantii dumneavoastra. Si ar fi pacat sa-l irositi!

    Iertati-ma si bunul Dumnezeu sa ne miluiasca! Doamne, ajuta!

 7. Frate Ioan, vine ziua ta acusica! 😇 Si pt.ca si tu mi ai daruit impartasirea sincera a celor gandite si simtite de tine, te rog sa- mi oferi bucuria de a primi o carticica…vezi ce cadouri iti( imi) fac? 😂😂😂Nadajduiesc sa te bucure si pe tine…
  Adresa asta de mail care apare e buna?
  Sau sa ti trimit pe alta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s